Leverans- och köpvillkor

Beställning

Alla beställningar från Timosmotor.com är bindande, såvida inget annat anges. När din order är lagd så får du en bekräftelse inom några minuter till e-postadressen som du uppgett vid ordertillfället. Om du inte får en orderbekräftelse (via e-post) eller vill ångra din order så skickar du ett mail till info@timosmotor.com omgående, annars kommer din beställning att skickas. Åldersgräns för beställning är 18 år eller målsmans medgivande. Vi har även rätt att neka köp. Vi sparar även alla IP-nummer på alla beställningar och polisanmäler, undantagslöst, falska sådana. Beställningar utanför Sverige förskottsbetalas eller med kreditkort via Paypal. Kontakta kundtjänst vid eventuella frågor.

GDPR

Timosmotor orgnr 770309-0451, med adress Cederströmsgatan 1 621 39, är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Vi samlar in och behandlar dina personuppgifter för att:
Kunna hantera din beställning. Behandlingen utförs för att leverera beställningen inkl. avisering om leverans, identifiera kunder och kontrollera ålder, hantera din betalning, kontrollera din adress och hantera ev.reklamations och garantiärenden. Behandlingen är nödvändig för fullgörande av köpet.

Personuppgifter som behandlas är namn, personnummer, kontaktuppgifter som adress, e-postadress och telefonnummer, ip-adress, betalinformation, och orderinformation om vilka varor som beställts.

Dessa uppgifter stannar enbart hos Timosmotor och lämnas ej ut till tredjepart.
Vi lagrar dessa uppgifter till dess att köpet är genomfört (inklusive leverans och betalning) och 36 månader efter det för att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden.
Du som kund kan när som helst administrera ditt konto. Vid eventuella frågor kontakta kundtjänst.

Priser

Samtliga priser anges i SEK inkl 25% moms, om ej annat uppges. Timosmotor.com reserverar sig för momsändringar, avgifter, valutaförändringar och dylikt.

Fraktostnader

Frakt tillkommer på alla ordrar som inte avhämtas från lager. Du blir informerad om den totala fraktkostnaden i kassan. Postförskottsavgift + frakt, väljer du att betala med Klarna eller Paypal, så slipper du postförskottsavgiften Timosmotor.com reserverar för prisändringar gällande frakten.

Motorer kompletta som delkompletta alt tunga ordrar skickas med Bussgods till både Sverige och Finland. Pris ex. till hela Sverige (ca 600-1200:-) Finland (ca 800-1500:-)

Leverans

Normalt skickas din order inom 3-5 arbetsdagar, En beställning på tex ett grenrör kan variera men oftast skickas den 3-14 dagar från ordertillfället, varför? jo då vi tillverkar en hel del produkter själva själva så görs dessa i mindre serier och vi kan inte rigga om jiggarna för enstaka rör. Timosmotor.com reserverar sig för längre leveranstid än utsatt. Du som kund får självklart avbryta din order om leveranstiden har blivit exceptionellt längre efter kontakt med Timos motor gällande din order. För fakturakunder, anmärkningar på fakturan skall göras inom 8 dagar. Montör ansvarar för kontroll av inköpta delar och funktion. Varor förblir vår egendom till full likvid erlagts.

Outlösta paket

Om du inte inte hämtar ut de varor du beställt debiterar Timosmotor outlösta paketet under ett belopp a 5000:-sek ut debiteras kunden 295:- över 7000:- 995:-

Garanti

Vid garanti- och andra serviceärenden står kunden för frakten till Timosmotor och vi står för frakten till dig som kund. OBS för att garantin ska vara giltig så måste du som kund förvissa sig om att produkten är korrekt innan montering och produkten/er har hanterats korrekt enligt standard och inte ha utsatts för höga onormala påfrestningar än vad som är att betrakta som normalt. För felaktigt hanterad produkt uteblir garanti, och det upp till Timosmotor att slutgiltigt avgöra garantifrågan. Garantin för elektronik prdukter som kräver att du som kund eller tredje person ska koppla in, saknar garanti, såvida det inte är ett uppenbart fabriksfel. De elektronik produkter som vi kan testa tex TPS givare dylikt, testas alltid innan leverans till kund för att säkerställa att produkten fungerade innan lev.

Våra produkter är avsedda för modifiering/ombyggnad /trimning och garantin gäller endast för själva delen ,ej delar och arbete runt omkring Om produkten modifieras så gäller inte garantin . Garantin gäller endast köpare och kvitto eller kopia och måste styrkas. Timosmotor ansvar är begränsat till utbyte eller reparation av delen i första hand ,i vissa fall återköp av delen Vi naturkatastrof dylikt gäller inte garanti.

Transportskador

Vid transportskada kontakta Posten direkt och gör en skadeanmälan, kontakta även oss på Info@timosmotor.com Men kom ihåg att göra detta senast 7 dagar efter uthämtat paket, då Postens garanti inte gäller efter 7 dagar. Viktigt att följa Posten regler för skadat gods. Läs mer på www.posten.se

Returer

Enligt konsumentlagen har du rätt till 14 dagars bytes- och ångerrätt.

Kontakta oss snarast för godkännande av retur innan du skickar produkten. Glöm inte att bifoga kvittot som skickades med i paketet och glöm inte du som kund står för frakten o inget annat avtalats. Om podukten har en förpackning så måste denna vara i org. skick, helst ej bruten, produkten får inte heller vara testad. För returer som är äldre än 14 dagar måste du/ni som kund kontaktat oss innan, annars godtas inga returer som är äldre än 14 dagar. Varje retur måste vara godänd av Timosmotor.


Betalning med Klarna

- Klarna Faktura Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. * Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Läs mer på klarna.se

- Klarna Konto Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Läs mer på klarna.se

- PayPal 

Med paypal såhandlar du trygg över nätet med Visa, Mastercard, m.fl.


Timos Motor © 2018  |  Cederströmsgatan 1, 621 39 Visby - Orgnr.770309-0451 - Tel: +46 (0)8-745 54 40 - E-post: info@timosmotor.com